Familjen

Vårväder

I dag var det helt underbart väder och min första tanke var att rensa och fixa till i trädgården. Det har vält några stenar i rabatten vid kokhuset så jag tänkte jag skulle börja där. Jag har tittat runt efter hur jag skall bygga ett växt hus och kom att tänka på att i kokhuset finns en bänk som jag kan ha till planteringsbord. Jag har dragit mig för att ta ut bordet på grund av alla spindlar men kände att jag ville titta på vilket skick bordet var i och jag måste ju ändå tömma kokhuset för Tobias så vi kan börja med renoveringen. Det är jätte mycket som måste fixas där inne men jag tror det kommer att bli riktigt charmigt när vi är klara.

Jag hittade en stol därinne som jag har trott varit en barnstol, men när man fäller ut den så blir det en trappa. Den är ju jätte praktisk! Och kan bli riktigt fin att ha blommor på vid växthuset eller på uteplatsen. Planteringsbordet kan jag antingen kakla eller sätta en plexiskiva på så att det håller för att söla med jord på. Den konstiga grejen vid höger om planteringsbordet tror jag är till vävstol eller dylikt. Vet inte riktigt vad jag skall göra med den? Den var ganska angripen av mask så jag kanske kan hitta på någonting i trädgården med den. Vill inte ta in den när den är så pulvrigt. Min syster är bra på hur jag kan bevara den och att få den ren från mask.

Det som skulle bevaras körde Tobias upp till loftet och resten slängde jag där vi parkerar bilarna. Min gubbe är en riktig goding men man får pressa på bra för att han skall få tummen ur och köra grejerna till tippen. Blir nu detta liggande som jag har rensat ut idag får jag väl lägga det mitt i backen så det verkligen ligger i vägen och snabbt blir bort fraktat. Två av rummen han jag med idag. Det lilla skall bli ett kök och det andra ni ser är hallen när man kommer in. Vattenröret frös sönder för ett par år sedan så det har vi pluggat igen så länge. Jag blev lite förvånad att tvättmaskinen var in kopplad, trodde inte den fungerade men den såg ut att vara i riktigt fin skick. Vatten, el och avlopp finns så det blir nog enklast att ha detta till kök och göra det lilla rummet bakom till trappan upp till andra våningen och pannrummet till badrum.


Leave a Reply

Översätt sidan »