Smått o Gott

Hoya…

Jag och Rosa åkte till Blomsterlandet i dag igen och tittade om de hade fått in en ny sändning av porslinsblommor. Vi åkte visserligen tidigt igår men det var redan lite utplockat. I dag var det helt perfekt, lagom med folk och massor av nya porslinsblommor. Jag köpte en Hoya Incurvula, Hoya Polyneura och den var ruskigt stor. Just nu har jag satt ner den i en urna men den skall hänga i en ampel. En Hoya Carnosa Ruby och en compacta Lura Lei blev det också innan jag fick slita mig därifrån och tittat lite på de andra blommorna. Jag har försökt att få ordning på mina fönster men har inte riktigt varit nöjd. Jag har haft en marmor lampa i fönstret med guld skärm, men bytt ut den mot en fyrkantig stenlampa som jag har en rund i andra fönstret. Det tycker jag gjorde att rummet blev mindre stelt.

Jag tyckte jag var smart när jag tog en glasstav och satte som blomsterpinne när jag inte hittade något annat. Glasstavar har jag ju i mängder. Rosa pekade på flera blommor som hade glasstavar och stavarna gick att köpa för 20 kr styck. De var visserligen längre och tunnare men mina stavar duger gott de med och så blir jag av med dem samtidigt.

Den stora Kanolds burken och den gamla krukan har jag fått av Rosa när hon flyttade in i sitt hus och behövde bli av med lite jox. Jag samlar och älskar gamla burkar och gamla ting så jag blev överlycklig. Tills jag hittat en bättre plats så får porslinsblomman vara i krukan, men den lär nog behövas flytta snart och jag har en stor kruka med garderobsblomma som klarar av att stå så mörk som jag funderar att ha där istället.

Leave a Reply

Översätt sidan »