Resor

Oslo

Nu i helgen har vi varit i Oslo och firat min systers födelsedag. Ingmarie hade fixat övernattning till mig och Claes-Olof på en båt i Björvika. Det var väldigt udda, men en rolig upplevelse och båten låg precis vid centrum. Det är ett toppen alternativ mot alla dyra hotell och utsikten mot det nybyggda operahuset var kanonfint. Vi tog en promenad runt operan och man kunde titta in i ateljéerna där de gjorde kostymer dekorer och perukerna. Det måste vara helt fantastiskt att se när byggnaden är öppnad och i full gång. Man skall tydligen kunna gå och flanera på taket också.

Ingmarie bjöd oss på en jätte fin middag på Radisson SAS Park Hotel i Fornebu. Vi åkte hem till Anne-Lise och Björn för efter kaffe och present utdelning. Jösses vilken fin lägenhet Anne-Lise och Björn hade fått tag på och vilken mysig trappuppgång med blommor och tavlor på väggarna. Jag tog ett skott från en av de enorma porslinsblommorna som stod vid Anne-Lises och Björns våning. Den presenten jag tyckte var helt suverän kom från Torbjörn, Anne-Lise och Björn och det var en diskmaskin. Visserligen kan det vara pittoreskt att diska för hand, men vad mycket mera tid syrran kommer att få över. När vi var på besök så gnatade jag på henne över att hon inte hade en diskmaskin. Min syster älskar att plocka fram assietter och fat under diverse mat för att det skall se mysigt och trevligt ut vid mat bordet med följden att det blir en enorm disk hög.

När vi var på Anne-Lises och Björns bröllop så var det en från Oslo som tyckte att Göteborg var betydligt vackrare. Vete tusan om jag kan hålla med om det? Det fanns ju hur många gamla pampiga byggnader som helst och skulle jag ta med alla korten så får jag hålla på tills i morgon. Jag funderar på att ta mig en rejäl Göteborgs vandrig och se vad vi har att erbjuda våra turister. Oslo hade massor och jag behöver flera dagar för att hinna se allt.

Vi var ute på Café och tog en kopp kaffe och en kaka. Kaffet kostade 35 norska kronor och Brownis kostar 60 kronor, det gällde att dricka kaffet med andakt. Det fräckaste som var vid Karl Johan var att de hade ordnat skridskobana ute i parken. Det såg som i de Amerikanska filmerna. Vi kommer definitiv att åka till Oslo fler gånger och ha lite mera tid på oss då.

Leave a Reply

Översätt sidan »