Kärringonsdag

Krukmålning

Då var det kärringonsdag hemma hos mig och jag tänkte vi skulle måla krukor. Måste varit riktigt optimistisk idag om jag trodde jag skulle hinna måla mer än 1 kruka. De som han färdiga idag var Rosa och Monica. Vi började med att leta efter bilder som vi skulle ha till mall, då min internet Explorer la av. Rosa sa till mig att så går det när man skall testa betaversioner. Jag hade internet Explorer 8 i och fick avinstallera den så vi skulle komma igång med mallarna i dag. Jag bestämde mig ganska snabbt för en bild med 3 skvallerkärringar som sitter på en bänk. Monica ville ha en döskalle och Rosa trädgårdsmotiv. Elvy ville först ha indianer men gick över till att måla clownfiskar.

Rosa har verkligen blivit en hejare på att måla för jag han knappt med att göra mallen innan hon var färdig med sin kruka. Monica och jag hade varit ute en sväng med hästarna på dagen och jag undrade om hon ville följa med som rådgivare till Rusta och välja pennor som jag glömt att köpa. Jag blev sugen på att lägga lite lim och strö ut färgad sand på vissa ställen på krukan. Men det får bli i morgon för jag hann bara mallen idag. Pennan gick inte igenom ordentligt utan jag fick rita bitvis på måfå. Hm det kanske inte blir 3 kärringar på en bänk när jag är klar.

När Elvy hade kämpat en bit men sin mall så frågade hon var jag hade gjort av min pappas egenbyggda ljus låda var. Jag brukade använda den flitigt när jag gjorde målningar på barnens kläder när de var små. Det var så typiskt att jag gått upp till loftet med lådan, det blev till att springa och hämta. Elvy skulle ju rita mängder av fiskar och koraller så ljus lådan var nästan ett måste. Hon han heller inte färdigt utan tog med sig färgad sand och får fortsätta hemma. Nu skall jag sätta mig och måla vidare på min kruka, den lär nog ta ett tag innan jag blir klar. Rosa har en bild på de 3 kärringarna jag skall måla, glömde ta kort på bilden.

Leave a Reply

Översätt sidan »