Utflykter

Billdals Naturpark

Vi har varit och rensat i trädgården hela dagen. Claes-Olof tog bort alla grenar på framsidan och fyllde transporten. Jag började rensa rabatten vid muren och vid stallet. Jag fick ett mejl från Horton Green om att växterna är på gång och jag har inte hunnit göra färdigt för dem ännu, så snacka om lite panik. Jag har varit ganska trött på Funkisen som jag haft vid muren, det är den enda blomman vi har mängder av och den sprider sig ganska kraftigt. Så av en jätteplanta fick jag ut 10 små som jag satte utanför fönstret i stället. Har placerat ut de växter jag fått av Rosa och Löjtnants hjärta jag fick utav Anders. Nu finns det plats för nya växter och jorden har blivit riktigt kanon med omgångar av gödsel.

På kvälls kvisten så valde Claes-Olof ut ett mål ur promenadguiden och han valde Billdals Naturpark. Det ligger också väldigt nära oss och som vi aldrig har besökt. En gammal Engelsk park med promenad och ridvägar. På bergets topp kan man se ut över havet. Parken anlades 1860 med vackra broar och den stensatta bäcken som slingrar sig runt hela parken och däms upp av en damm med laxtrappa. Den gamla herrgården är byggd av James Dickson på 1800-talet som sommarvilla. Sedan 2001 har den stått oanvänd. Måtte kommunen eller några företag rädda denna byggnad. Vi måste värna om vårt kulturarv.

Leave a Reply

Översätt sidan »