Kärringonsdag

Med Elvy i stan

Den första byggnaden Elvy och jag stannade vid var  polisstationen på 3 Långgatan,  hade ingen aning om att den ens fanns och var en så vacker byggnad. Polisstationen vid Tredje Långgatan är ritad av den svenske arkitekten Charles August Teodor Lindholm, född 21 augusti 1870 i Göteborg, död 1955.

Sedan gick vi upp till  Oscar Fredriks kyrka som invigdes 1893. Arkitekt var Helgo Zettervall. Till vår glädje var kyrkan öppen och vi gick in och tände ett ljus för våra nära och kära. Det var första gången jag var inne i den kyrkan. Jag har sett kyrkan många gånger men det har aldrig blivit av att jag tittat närmare på den. Jag börjar förstå hon från Oslo som tyckte vi hade vackra byggnader. Jag tänker under sommaren ta en närmare titt på Göteborg och titta mig ordentligt runt och se vad jag hittar. Det känns lite skrämmande att ha bott så nära och veta så lite om byggnaderna. Jösses jag måste ha sovit på varenda historier lektion i skolan. Tur att internet finns så jag kan söka information nu.

Leave a Reply

Översätt sidan »