Dagens bild

Skulle nog ha lyssnat på Elvy!

Dagens bild får bli den här älgen. När jag kommit fram till Eklanda så tog jag fram kameran för jag tänkte fotografera arbetsplatsen nedanför mig. Jag tittar ner på Shakira och ser att hon är fixerad på något ett par meter från min sida och tittar dit. Där står en älgkalv och jag börjar ta kort, plötsligt tittar den på mig och jag min knasboll tycker wow, om jag går lite närmare får jag världens kanonkort. Plötsligt ser jag hur älgen ser jättenyfiket på mig och kommer gående. Ja jag behöver väl knappast gå in på hur in i nordens stressad jag blev. Det rörde sig ju bara om ett par meter mellan oss, och älgen börjar se överlycklig ut över att ha träffat på en neonfärgad prick med en vandrande pälsboll vid sidan. Sådant måste ju gå att leka med!?  Jag skyndade ner mot byggarbetsplatsen och började gå mellan rör, ställningar och grävskopor för att bli av med älgen.

Jag lyckades till sist, så det blev en rejäl omväg via Eklanda för att komma till bilen. Hela tiden jag tittade på älgen hör jag Elvys förmanande röst som säger att älgkalvar skall man passa sig lite för vid den här årstiden, då mammorna stöter bort dem. Elvy har blivit jagad av en älg när hon var ute och red så hon passar sig. Bättre att ha rejäl zoom än att gå för nära och älgar har fortfarande bruna ögon så det finns ingen anledning att jag skulle vara så närgången och titta efter det. Men idag lärde jag mig en läxa och kommer att hålla gott avstånd till älgar hädanefter, och denna älg var inte skygg för fem öre utan tyckte det var dagens höjdpunkt att få driva runt mig och Shakira på byggarbetsplatsen.

Leave a Reply

Översätt sidan »