Utflykter

Promenad längs Aspen

I dag åkte vi till Jonsereds herrgård och promenerade en bit runt Aspen. Det var så himla vackert och Shakira var helt överlycklig, hon vet att vi brukar gå ganska långt när vi tar bilen någonstans. Det var ganska branta stigar med många trappor och en helt otrolig utsikt. Vi mötte en och annan flanör annars var det helt öde. Folk satt väl hemma och laddade upp för fotbollsmatchen. När vi kom till Humlebadet så sprang Shakira i vattnet och busade, tills hon kom på att man kunde fara fram och tillbaka på bryggorna. Det låg två änder och solade på bryggan och Shakira verkade inte bry sig något nämnvärt? Och vi tänkte att det är lugnt, hon är ju ganska lydig och jaga det får hon absolut inte göra och det är något jag tränar ofta på.

Uppenbarligen hade Shakira varit för upptagen av vattnet för att se änderna, för när hon fick syn på dem så tvekade hon 1 sekund och tog sedan världens fart på bryggan och ett rejält språng rätt ut i vattnet. När hon såg sitt misstag vände hon i vattnet och simmade mot bryggan men kom inte upp utan hamnade under den. Jag han precis ta tag i svansen och hala fram henne. Tur att jag alltid har selen på henne, det blev till att ta tag och dra upp henne. Allt gick så himla fort att Shakira aldrig hann bli rädd utan fortsatte att leka i vattnet. Det hade varit så trist nu när hon börjat simma och verkligen har roligt. Jag blev dygn våt så det var bra att det hände på hemvägen, men det blåste så att jag var ganska torr när jag var framme vid bilen.

Vi stannade till en stund vid fabrikerna och hit skall jag igen och gå runt.  Jonsered är en bruksort med anor från stenåldern och den mesolitiska kulturen.

Leave a Reply

Översätt sidan »