Kärringonsdag

Renovering

Kärringonsdag och vi hade tur med vädret. Det såg lite små lurigt ut och vi var oroliga att det skulle börja regna mitt i målandet. Det var snarare knotten som körde iväg alla från uteplatsen i dag. Vi tog bort så mycket som vi kunde på vagnen och började måla med svart hammarlack på allt järn. Vagnen har satt sig så i marken att det inte är någon ide att lyfta upp den och lägga platt stenar under, utan det är skonsammast att låta den stå som den gör och renovera så mycket som vi kommer åt. Vagnen är ruskigt tung så det är bara en fördel att den har sjunkit ner så mycket att det inte finns någon risk att den rullar iväg. Jag hade visserligen satt fast den med jätte tjockt rep i trädet, men repet verkar ha varit av en längre tid så det är tur att inget har hänt med tanke på hur många ungar som har hoppat runt på den.

Vi fick målat färdigt nästan allt innan färgen tog slut. Men vid det lagret så hade vi blivit jätte hungriga och matoset som kom från grillen började bli ganska omotståndlig. Claes-Olof och Tobias stod för matlagningen. Tobias skötte gärna grillen något som ni kan se i loggan. Maten var riktig god. Tusen tack för en trevlig dag.

Leave a Reply

Översätt sidan »