Trädgården

Dinky Toys spö

Körde igång med att rensa trädgårdslandet så fort jag fått i mig en kopp kaffe. Känner mig ganska nöjd, har snart rensat klart allt. Elvy hade varit här på förmiddagen och lämnat en Tobako planta, den skall tydligen lukta väldigt gott. Satte den i kruka så inte sniglarna tar den det första de gör när de dyker upp på kvällen. Elvy berättade att hon passade på att hämta mask i dynghögen som hon och Jimmy skulle ha när de fiskade. Hon hade precis fyllt burken, när Beethoven kom och skickade iväg den. Det blev till att gräva lite till. Hästarna är så nyfikna och skall på allt, så man får tänka sig för hur man ställer ifrån sig grejerna. Smyga sig upp till stallet är ingen vits heller för de har fullständigt radar om man är i närheten.

Elvy hade ju köpt spön som vi skulle ha på kärringonsdagen, men det ena var ett Dinky Toys variant och hur man än kastade så kom man inte ut så långt. Elvy tröttnade och satte på ett drag så det skulle bli lite tyngre, och får till en klockren sving så draget far i väg långt ut i sjön och till Elvys förvåning även hela linan med den . Jag hade gått iväg och fotograferade i det ögonblicket en padda för fullt. Så det enda jag hör är Wow snyggt kast från Rosa. Och sen vaa var är linan, du skojar åkte linan med? Elvy sa att hon har varit med om en hel del med spön, men aldrig att hela linan far iväg, den skall ju sitta fast i slut ändan eller!?  Så jag håller tummarna för Elvy och Jimmy att de får mycket fisk och att linorna är kvar.

“Kollade just med Elvy hon har fått två ätbara, varav den ena var riktigt stor. Elvy hade glömt kniven idag så hon fick köra stenåldersmetoden och klubba ihjäl den. Nu var de på väg till torpet och skall laga till dem.” Bon Apeti

Leave a Reply

Översätt sidan »