Utflykter

Trädgårdsföreningen

Rosa ringde mig på förmiddagen och undrade om jag ville följa med till Trädgårdsföreningen. Jag hade sovit ovanligt länge idag, något som mina djur lät mig märka. Busen vår gamla katt dängde till mig med tassen i ett kör och hade alla möjliga läten för sig. Shakira var lite diskretare och la försiktigt sitt huvud bredvid mitt och väntade på att jag skulle klappa henne. Till sist vad det bara att gå upp, men då var klockan nästan 10 och jag var pigg på att hitta på något roligt. Så Rosa ide om Trädgårdsföreningen kom som en skänk från ovan. Vi började med att gå längst kanalen och det slår mig att Göteborg är riktigt fint med mycket att se på.

Det var så mycket att se på Trädgårdsföreningen, det enda som gjorde mig lite ledsen var att fjärilshuset inte var kvar. Rosa frågade en på caféet och hon stirrade på Rosa som (Men hallå det var typ 4 år sedan här fans ett fjärilshus, var kommer ni ifrån?) Så det blev till att titta runt på de olika utställningarna. Those were the days, Global uppvärmning, Ur askan och Lucus m.m. Lucus betyder glänta, helig plats. Det är Kina Bergdahl som gjort idéträdgården och hon låter ett otäck svart och oljigt tak sänka sig ner som ett hot. En brand kan rent av vara förutsättning för nytt liv. Min favorit var Those were the days där växterna får slåss med en mosaik av soppor. Eva Björkström är konstnären.

Jag blev förvånad över hur stort här var, och även här så stötte vi på ett brudpar. Det var ganska mycket folk och väldigt blandat. Det var flera som satt och läste längs kanalen eller bara låg och solade sig. Men sötast var nog de små barnen som hade hoppat i vatten kanalen. Det var så varmt att jag hade lust att göra detsamma, det var bara skorna på mig som åkte av.

Det var härligt att avsluta denna vandring med fika. Rosa hittade jätte söta bord uppe på en kulle som vi satte oss vid. Vi satt och funderade lite på skylten som satt på bordet. Hm har folk blivit så berusade att de har rullat över blommorna och ner för kullen tro? Eller har de allmänt raglat runt och trampat ned? En härlig dag hade vi i alla fall.

Leave a Reply

Översätt sidan »