Familjen

Usch rensat igen!

I dag påbörjade vi rensning bakom uteplatsen. Gubben sågade ner ett par träd och vi röjde brännässlor. Vi funderar på att sätta koreansk pipranka längs väggen upp. Jag gjorde en öppning i den gamla ladugårds grunden förra året, så jag lättare skulle komma åt att rensa. Vi vill gärna ha gräs här och att det skall vara lätt att komma åt och klippa. Just nu ligger här mängder av pannor sen branden och det växer ogräs med ljusets hastighet. Vi måste få bukt med brännässlorna så vi slipper röja här i ett kör, så nu har vi köpt täck plast och hoppas på det bästa.

Jag brukar ha jätte otur med pelargoner, men den var så stor och röd att jag bara måste chansa på att den skall klara sig. Vi fick två rosa av Claes-Olofs mamma och de har klarat sig riktigt bra, så vem vet, jag kanske blir en pelargon fantast. Jag köpte jättesöta recept kort på plantagen, tänkte jag skulle testa de olika recepten undan för undan, men den med älg grytan tar jag nog sist.

Blanda samman mjöl, bakpulver, salt och socker. Finfördela smöret i de torra ingredienserna, blanda ner mjölken och arbeta samman degen. Dela den i 2 delar och klappa ut varje del till en rund platta på bakplåtspapper som lägges på en plåt. Skär varje rundel i 4 delar och nagga med gaffel ovanpå. Grädda i 225-250 omkr. 10 min. Strax innan bröden är färdiga säras kakorna åt på plåten för att de skall bli gräddade även på sidorna. Serveras ljumma, delade mitt itu med smör och en god marmelad.

Leave a Reply

Översätt sidan »