Utflykter

Amundön

Det har varit väldens knepigaste väder idag. Full sol och ös regn. Men vi beslöt oss för att åka till Amundön i alla fall. Vi kände att vi behövde röra på oss och oftast har vi haft tur med vädret. Det var jätte fint att gå runt och jag såg massa konstiga växter som jag inte sett förut.

 

Jag har sökt på nätet efter vilka växter som är fridlysta och blev så förvånad när jag såg att murgrönan var med. Rosas granne har murgröna runt sina ekar och på ett gammalt avsågat trä. Det är så kompakt med murgröna att det ser ut som en egen sorts träd. Rosa och jag var över häromdagen och försökte lista ut om man kunde knycka skott, och var man nyper av dem.

Jag plockade en del nypon på nyponrosorna, som jag nu har slängt ut längst hagen. Blir det något så blir jag glad, annars tror jag man kan köpa dem ganska billigt.

Leave a Reply

Översätt sidan »