Kärringonsdag

Gunnebos Lustgårdar

Elvys kärring onsdag och vi möttes upp på Gunnebo Slott, vi ville se deras tema på Lustgårdar som går där. De visade mest växter i stora påsar, tror det skulle symbolisera den portabla trädgården. Trädgården är en 1700-talsanläggning och en av Sveriges främsta. Köksträdgården är helt underbar och används av restaurangen. På Gunnebo finns tre typer av trädgårdar; stilträdgården, landskapsparken och nyttoträdgårdarna. Hösten 2003 utnämndes Gunnebo med byggnader och trädgårdar samt omgivande landskap med park, odlingsmark och lövskog till Västra Götalandsregionens första kulturreservat. Reservatet omfattar c:a 100 hektar. De är väldigt vackert att gå här och bara koppla av. Vi tog oss en härlig fika och åt makrillsmörgås med lax och blomkålssallad.

Leave a Reply

Översätt sidan »