Gården

Typiskt mig!

Typiskt mig att stressa upp i onödan, gubben jobbade sent så jag visste inte om vi hade fått eldningsförbud. Så jag gick hela dagen på jobbet och planerade hur jag skulle fixa till mys utan mina spisar. Så när Rosa ringde mig på kvällen och frågade hur det hade gått så var jag så uppe i varv att jag tyckte det var Grinchen som hade kontrollerat skorstenarna.

Det lilla jag hörde på morgonen var att, vår skorsten var så dålig att den kunde blåsa iväg om det kom en storm. Sen har det varit en gård från början, så det är lite sisådär med våra husnummer? Undrar vad Micael hus får för nummer! Vi har trott att det var eldningsförbud på Tobias hus. Så när kontrollanten sa att han skulle se viket nummer han satte på vilket hus!? så tänkte jag att det var kört.

Summan av kardemumman är att vi har inte eldningsförbud på något hus. Kontrollanten hade känt något mjukt i skorstenen, så han kom tillbaka ett par timmar senare med rensband och fick ut vad det nu var!?  Nästa kontroll blir om 8 år. Vi skall slamma om vår skorsten och gå igenom den ordentligt, så fort vädret tillåter skorstens arbeten. Jag eldar ju lite mer än bara till mys.

Leave a Reply

Översätt sidan »