1 objekt 365 dagar

Chokladtjuven

Iiiiiiiiii! Vad är det

När jag kom hem satt Tobias nere i köket och fikade med Lill-polarn. Det händer inte allt för ofta och Lill-polarn passade på att skryta så det knakade om dammbygget och kryddspiralen som han hade byggt alldeles själv. Precis innan Tobias gick så berättade han att han köpt coca cola och chokladkakor.

Han och Thomas skulle spela något nytt spel till kvällen. Jag såg att Lill-polarn lyssnade noga men tänkte inte så mycket på det. Tobias gick upp till sig och Lill-polarn ville gå med en bit och kolla så våra blommor mådde bra. Efter en stund hör jag ett skrik och ser att till och med gamle Busen sprang bort till Tobias hus för att kolla vad som stod på.

Jag ser hur Lill-polarn står och stirrar på en skallerorm under Tobias hus! Tobias kommer ut med en bister uppsyn när han hör Lill-polarns skrik.

– Men Tobias vad taskig du är!
– Jag bara kollar vem som snor mina chokladkakor i ett!

Lill-polarn hade hittat ett gammal väg som en råtta använt förr. När vi renoverade var vi noga med att sätta plåt på listerna längs ner där gamla gångar gått och täpp till. Men i köket i slasken finns en springa bredvid vattenrören. Lill-polarn har skruvat bort plåten och hämtat lite choklad och satt tillbaka plåten igen.

Leave a Reply

Översätt sidan »