1 objekt 365 dagar

Snärjigt

Hjälper till med skorstenen

Lill-polarn har varit i sitt esse idag. Det korvade ihop sig för gubben så det blev att både skorstensgubben och hovslagaren kom på samma dag. Något som Lill-polarn tog i akt när gubben tog in hästarna för hovslagaren så passade han på att rusa upp på taket och tala om för den äldre och mycket rutinerade skorstensgubben hur han skulle göra.

Så när jag kommer körandes upp för backen så ser jag Lill-polarns lilla rump vid nocken och blir så förskräckt att jag kör rätt över min röda vallmo. När jag kliver ur bilen hör jag hur Lill-polarn tjoar ” mera till höger, så ja, braa! Och vilket hål skall jag krypa ner i när jag skall vara jultomte?”  När jag tittar upp ser jag skorstensgubben med sitt gråa hår på ändan och höjda ögonbryn titta på mig och sedan på Lill-polarn som “Typ vad är de där för något pygmé-aktigt !?”

Han tyckte att Lill-polarn lika gärna kunde vara kvar hos honom medan jag gick upp till hovslagaren. Jag hade väl tagit hyfsat bra på hovarna men kunde gott verkat mycket mera, annars var det rätt okey. Skall försöka ringa lite tätare. Vill helst ha hovslagaren 2 gånger per år, eller tätare om det behövs.

Leave a Reply

Översätt sidan »