Kärringonsdag

Fornlämningar & Slott

I dag ville Rosa se på fornlämningar, Elvy ett Barbie Slott och jag ville jag äta någonstans. Det blev åt Fjärås hållet. Första stoppet var Voxlövs berget och dess förhistoriska gravlämningar med rösen, stensättningar, högar, skepp sättningar och domarringar. Flera av dessa skulle vara i imponerande storlek ( 25 m i diameter och 3 m hög!? ) Jag hade uppenbarligen bara mat i skallen för jag såg då bara lite sten här och där och gick mest och funderade på vem av oss som hade mest fästingar på sig. Väldigt vacker natur men jag hörde mest magen kurra.

Sedan bar det av till Elvys Barbie Slott som egentligen är Gåsevadholms Slott och ligger på en ö mitt i Rolfsån strax utanför Kungsbacka. Slottet ägs av Niclas Silferschiöld. Jättesött slott och jag förstår att Elvy tyckte det var ett Barbie Slott, synd att det just nu var beklätt med byggnadsställningar. Vi tog oss en liten promenad runt markerna och tyckte vi hade bra tur med vädret, jag tänkte mest på hur min mage fullständigt skrek  ( FEED ME )

Sedan bar det av till Kungsbacka för att äta ( YES ), det blev kebabtallrik.

Leave a Reply

Översätt sidan »