1 objekt 365 dagar

Du är som en…..

Dikt läsning

Riktigt knep väder idag! Solen skiner och så plötsligt kommer det en skvätt regn på ett par minuter, och så tittar solen fram. Bäst kanske att hålla sig inne i dag, har en del att göra innan semestern. Men när solen tittar fram blir man så sugen på att gå ut. När Lill-polarn och Esmeralda rusade fram till dammen för tredje gången, blev jag så nyfiken på vad de höll på med.

Lill-polarn hade hittat en diktbok som han läste högt ur för Esmeralda. Det såg så romantiskt ut, spegelblank damm och omringade av blommor. Esmeralda var så söt där hon stod bland blommorna och lyssnade på Lill-polarn. När Lill-polarn hade läst ut boken ville han inte sluta utan tänkte att en dikt skulle han väl ändå kunna hitta på!

– Du är som blomman bredvid dig! Vit vass och kan…
– Vaaa! Det är ju en tistel!!! Jämför du mig med en tistel?

Esmeralda rusade in och Lill-polarn såg så paff ut! Men skall man inte jämföra sin käraste med en blomma?!

– Jamen du får väl kolla vad de är för blomma, innan du beskriver den.

Leave a Reply

Översätt sidan »