Utflykter

Vilken blåsning!

Jösses vilken blåsning vi åkte på idag! Vi skulle bara köpa rådjursmedel på garden center i Mölnlycke, men hamnade vid   Broby Strutsfarm i Götene. Gubben hade fått syn på matsedeln och bestämt sig för Afrikansk strutsgryta med curry, aubergine, banan, cocos 139:-” Så vi hoppade in i bilen och körde. Första stoppet gjorde vi i Skara där vi gick in i Domkyrkan och tittade. Wow! Vilken vacker kyrka.

Det var otroligt fascinerande att kunna gå ner och titta i kryptan, där det finns rester från en mycket tidigare stenkyrka, troligen från 1060-talet. Skara har mängder av vackra byggnader och vi funderar på att ta en tur till hit, nu ville vi ju till Strutsfarmen och började bli hungriga.

När vi väl kom fram till Broby Strutsfarm så möttes vi av en drälig gubbe som menade på att de inte serverat mat sedan förra året och tog det med ro att matmeny och allt var kvar på hemsidan, kom det 20 personer kanske de kunde tänka sig laga mat. Han hade inga planer heller på att ta bort informationen. Allvarligt talat vilken inställning.

Tur gubben hade käkat en banan i bilen, för han var vid det här laget riktigt hungrig. Jag lovar man kunde ta på gubbens irritation och inte blev det bättre att han tog fram en broschyr med matsedel och allt och säger att vi kan läsa mer på hemsidan. Drog snabbt ut gubben med motivering att jag ville fotografera strutsar. Hua!

Vi hoppade in i bilen och körde då till Mariedals Slott och skulle ta en promenad. Där stod det privat och jag kände riktigt hur det började ryka om gubben som nu började bli extremt grinig med kraftiga mat abstinenser.  Vi beslöt att köra hemåt och gubben ville stanna till vid Bjertorp Slott, han hade sett att man kunde äta där och visst kunde man det för 639 :- och jag riktigt såg hur desperat gubben blev.

Jag bara ruskade på huvudet och vi åkte vidare, gubben hade lovat att stanna till vi en kyrka som hade enormt fina rutor. Men när kyrkan kom så säger han ” där är kyrkan och matchen börjar klockan sju, varav han trummar hysteriskt på ratten och blåser förbi!!!”  Vid det här lagen kunde jag bara inte hålla mig för skratt, jösses! Jag brukar höra att jag är jobbig när jag är hungrig, shit! Då skall de träffa min gubbe.

Vi åkte en bit till och stannade vid första matställe, uppenbarligen såg gubben helt hysterisk ut för expediten sa att han skulle lägga på lite extra. Så det blev stekt potatis, bacon, ägg och falukorv! som var extra. Äntligen blev gubben normal och vi stannade till vid Södra Härene gamla kyrka där vi tittade på Skandinaviens största hällkista. Den är 14 m lång och 4 m bred och består av två rum åtskilda av en stor stenhäll. Sista stoppet blev sedan Godisfabriken utanför Alingsås.

Leave a Reply

Översätt sidan »