Kärringonsdag

Guldhedstornets Kafé

Guldhedstornet

Min kärring onsdag så det blev nytta med nöje. Vi åkte till plantagen och köpte blomma till graven. Mamma ligger i Mölndal och vi skulle till Guldhedstornet på fika och sedan vidare till Rosas farmors grav som ligger på östra. Jag läste om Guldhedstornet i Metron som fanns i bilen när vi hamnade i kö förra onsdagen från Ullared. Jag har bort i Mölndal men bara övningskört upp till tornet, aldrig gått in i det.

Från Guldhedstornet

Utsikten var kanonfin och Göran som äger stället har ordnat så alla gäster får tillgång till gratis bredbands-uppkoppling. Under bordens glasskivor ligger spel som plockepinn och schack. Det var ganska många som satt och kopplade av, så det har nog mer besökt än man kunnat ana. Men hissen var ju hel läskig, pytteliten och som en halvmåne. Det blev trapporna ner sedan.

Från Guldhedstornet

Elvy fick en liten snyltare i sin dricka som såg så chockad ut att det plötsligt blev glas mellan honom och morotskakan. Så kan det gå när man är åpen och försöker tömma  flaskan i ett svep. Rosas gäst var betydligt sötare och hade fullt upp i luften med en kompis, var bara tvungen att landa lite på Rosa och ta igen sig innan det fladdrade vidare. I dag kändes det som riktig sommar och det var mysigt att bara sitta.

Från Guldhedstornet

Det är arkitekten Nils Einar Eriksson som också har ritat Biografen Draken, Göteborgs konserthus och Park Avenue Hotel. Jag har jobbat i 15 år på SF tills Biografen Draken lades ner. Tornet invigdes mars 1953 och serveringen högst upp öppnades för allmänheten ett par månader senare! Jösses! Jag som bott i Mölndal så många år och inte haft en aning om att det är café högst upp. Vattentornet är fortfarande i full drift.

Från Guldhedstornet

Leave a Reply

Översätt sidan »