Familjen

Årskrönika

En tillbakablick på året som har gått – Wow! Så fort det har gått! Men jag tycker det har varit ett bra år, mestadels positivt. Tycker jag har blivit lite bättre på att varva ner, men behöver bli ännu bättre. Vill inte ge nyårslöfte men jag satsar på att försöka ta tillvara på dagarna så mycket det bara går och inte bara stressa igenom dem. Det mesta kan faktiskt vänta lite, allt behöver inte vara gjort igår.

Januari – Det kom en liten vandrande pinne till  Krakelgården. Vi besökte många nya platser och havet har blivit ett favorit utflyktsmål för Shakira, hon bara älskar den äckliga lukten av tång. Tobias flyttar ut sina sista prylar och gubben övertar rummet som arbetsrum.

Februari – Gubbens arbetsrum är klart och i mitt tycke riktigt mysigt. Men som sagt det var i Februari det, nu ser det inte riktigt ut så! Tobias klarar sitt körkort
*Grattis!!* Vi har äntligen börjat renovera och tapetsera min hall. Tänker ha allt mitt hobby material och slippa plocka undan när jag håller på med något.

Mars – Fimpen blir påkörd. Kändes bara för bedrövligt. Vädret har pendlat från kraftigt vårväder till att det vräker ned snö nästa dag. Jag påbörjar med att rensa i gropen och planerar vad jag skall ha för växter. På en av våra kärring onsdagar går jag på smink kurs och ett par dagar senare beslutar jag mig för att färga håret mörkbrunt. Då var jag bara lite gråhårig, hmm! Annat nu!

April – Riktigt varmt ute och jag rakar mina hästar. Passar på att raka bort Beethovens mustasch och Bellman funderar på om det har kommit en ny häst i stallet. Jag tar ett riktigt stort tag i trädgården och börjar med att göra blomportaler på framsidan av huset, sedan börjar vi med att göra i ordning på den stora plätten, det blir många turer till Åkrabergs trädgård för att inhandla växter.

Maj – Det börjar blomma överallt och jag ligger på Tobias gräsmatta och bara luktar in blommornas alla dofter. Älskar den här månaden. Tar kontakt med Frälsningsarmén och får reda på att min biologiska pappa är död. Blev lite av en chock och en rejäl puff på att söka efter min bror och mamma. Vår damm börjar så sakteliga ta form.

Juni – Nu har vi börjat renovera rejält i Micaels kokhus, river innertak och väggar. Gamla tidningar, flaska och portmonnä som knappt håller ihop är kokhuset dolda skatt, ja en ettöring hittade vi också. Sen bland det bästa som hänt i år är att lille Pepper kom. Jösses! Vilket yrväder. Nedre dammen börjar bli riktigt fin och jag älskar att dofta på mina kryddor.

.

Juli – Fick med gubben på en bussresa. Göta Petter vad roligt det var! Vi tar många utflykter mellan jobben i våran trädgård. Dammen och kryddspiralen är bara så underbara att titta på. Vi kör iväg det ena skräplasten efter den andra och gården börjar verkligen blomma upp. Pepper växer så det knakar och fullkomligt dyker på allt han ser. Han är bara för go!

Augusti – Vi har aldrig haft så mycket fjärilar som i år, de har fullständigt invaderat gården och kameran går på högtryck. Micael har börjat röja utanför garaget och det blir luftigt och fint. Härligt att slippa all sly. Sedan besökte jag och gubben Afrika huset och fick mängder av inspiration om hur vi vill fixa till vår uteplats. Borås skåra och mängder av söta mini strutsar såg vi på Bondens dag.

September – Snickaren börjar att rätta till gaveln på kokhuset, gubben har fixat nya dörrar och Micael och jag tömmer garaget på allt skräp. Edgar tar vara på de sista varma dagarna, det har börjat bli kallt på morgonen. Fick brev igen från Frälsningsarmén, de hade hittat min biologiska mamma och jag fick bekräftat att jag har en storebror till. Härligt.

Oktober – Det blåser och blåser, riktigt bus värder och jag har plockat fram ljus av alla de slag. Vi skall få en ny granne nedanför hagen och de har börjat att röja
rent. Vi har hunnit att plocka bort det mesta på utsidan, köpa in nya täcken till hästarna och förbereda för vintern. Vi har även gjort ett besök på Göteborgs Choklad Delikatesskalas och jag säger bara Wow! Så mycket choklad.

November – Jag plockar in de absolut sista blommorna och örterna från trädgården. När jag trodde att allt var lugnt, då dyker Wumba Wu upp från Afrika! Hua! Men Lill-polarn är glad och får ta hand om den lille gästen. Micael och Nina förlovar sig * Grattis * Förberedelser inför julen

December – Har varit riktigt tufft på jobbet och jag hoppas nästa år skall bli bättre. Har pyntat och pysslat för fullt. Känns underbart att jag är bättre på att ta tillvara på kvalitets tid, städa kan man alltid göra senare och folk är alltid välkomna men får ta det som det är här. Äntligen har vi fått igång elementen på övervåningen och Micaels hus är riktigt varmt nu när hans element är igång. Hans kök kommer att bli så sött och som det ser ut nu, så kommer nog det mesta vara klart nästa år. Dammen är fortfarande en glädjekälla, nu med sina is formationer.

Kan bara konstatera att vi har haft ett riktigt bra år med många roliga och spännande utflykter. Nu känns det också som om vi verkligen har en trädgård och inte bara brända rester av en lada. Ser verkligen fram emot våren då jag kan börja påta igen. Hoppas att vi även får till nya slottsbesök.

Leave a Reply

Översätt sidan »