Dagens bild

Pepper

Pepper

Dagens bild blir på Pepper, håller på att fotografera snö bilder i mängder. Jag hoppas att det blir riktigt fint väder i helgen så jag hinner fotografera mera, nu blev det att jag snabb tog för att hinna vila innan hästar och hund skulle ut. Det blir mörkt så himla fort. Bellman brukar vara rejält fjollig när han får dubbel foder men idag var han bara så go. Visserligen ville han inte komma in när Monica och jag skulle ut och rida. Är ganska sträng så jag stängde dörren så fort Beethoven hade kommit in. När jag skramlade med foderhinken hörde vi hur Bellman frustade bakom dörren.

Jag öppnade tydligen dörren för fort för Bellman fick den rätt i nyllet och gav mig en blick som hade kunna smälta Mont Everest. Sedan slarvade Beethoven för Monica och promenerade iväg och rätt in på Tobias tomt! Jösses! När de kör igång. Vi sätter sällan fast djuren utan tar för givet att de lyder! Hmm! Ja till 99% gör de det. Men ibland kommer sådana här dagar då kan det bli lite veligt. Men som sagt de är väldigt fina att rida och det är väl smällar man får ta när man inte vill sätta fast djuren. Blir de inte för stökiga av fodret så fortsätter jag med den dosen så länge det är kallt.

På den här bilden tror jag det är lättast att visa skillnaden på raw och jpg. Dåligt fotograferat och bilden  blev väldans blå. Översta bilden som är i raw var det bara att ställa in att jag fotograferat i moln. Så här tycker jag det ser ut när jag tittar mot hagen, kanske inte riktigt så rosa! Men nära på.

Den nedersta är vanlig jpg och när jag då tog bilden och satte på automatiskt rätta till! Så blev det för blått. Visserligen kan man om man är kunnig och har mer tid fixa till bilden betydligt bättre. Men om man är trött och eländig som jag var i dag och bara snabbt kasta upp en bild. Så föredrar jag den i raw. Men som sagt det är en smaksak och egentligen inte så petigt. Tycker det viktigaste är att man gillar sin kamera och vill testa den fullt ut, sen är märke och storlek upp till var och en. Jag vill bara kunna utnyttja allt på min kamera och inte köra på den säkra sidan med allt för in ställt.

Leave a Reply

Översätt sidan »