Familjen

Slottskogen

Slottskogen

När jag tittade igenom bilderna på fototriss var det flera bilder på änder och sälar. Jag blev så himla sugen att åka till Slottskogen. Det var ett bra tag sedan jag var där och Shakira var duktig men upplevde det väldigt jobbigt med allt folk och hundar i omlopp. Som om inte det var tillräckligt jobbigt, så stannade jag i ett och skulle ta kort.

Sälarna

Jag brukar alltid börja med baksidan av Slottskogen, där det är lite mindre folk och mera skog så Shakira kan rasta av sig och gå ner i varv. I dag var det verkligen mycket folk så det var härligt att gå där i lugn och ro och Shakira fick möjlighet att verkligen lukta på allt. Sedan bar det av till sälarna och det blev att vi hade i princip hundar både framför och bakom oss. Men nu märktes det verkligen att Shakira hade mognat. Hon satt hur fint som helst vid sälarna och tog det riktigt lugnt, fast folk gick väldigt nära med sina hundar. Den här sälen är bara för söt, han reagerade på att Slottskogens förmodligen fodrings bil åkte förbi. Såg vid de andra djuren att de precis fått mat.

Ponnyn

Men i år såg jag bara en älg uppe vid djurstallarna. Jag hade sådan tur att hjortarna kom ner till nedre inhägnaden när de ätit färdigt. Det märks att Shakira är van vid rådjur och hästar, hon reagera inte något nämnvärt men tycker de var roliga att titta på. När jag stod med kameran i högsta hugg och Shakira sitter fint vid min sidan så kommer det en stor barnfamilj och börjar diskutera hunden alldeles framför henne. Gubben förklarade för de minsta att de säger vov vov o.s.v. Tack för den!! Här sitter Shakira kanon fint och så håller de på så? Blicken Shakira gav mig gick inte av för hackor ( Men hallå!! Jag kämpar verkligen med att sitta still, och jag låter VOFF VOFF )

Hjortar

Vi gick vidare och jag blev så paff när jag hade minst 7 rådjur mitt framför snoken. De såg lite roligt ut med att de andra stod inhägnade alldeles nedanför, medan denna flock gick lösa runt. Betydligt trevligare att se här, än i min trädgård. Vid det här laget så hade Shakira vant sig helt vid alla förbi passerande hundar och vred mest bara på huvudet när de gick förbi. Men går folk väldigt nära henne vill hon gärna lukta på deras händer. Men det kanske ger med sig om vi går här oftare.

Rådjur

Vi avslutade med att titta på änderna och här vaknar Shakira rejält. Det är väl det enda vi verkligen har behövt jobba på, att hon skall låta bli fåglarna. Hon står stilla och fint och man kan gå riktigt nära men man ser att hon gärna hade velat tugga lite. Det var riktig rolig tur och det är nog första gången som jag har sett en mamma åka skridskor med barnvagnen. Såg hel skumt ut, men det kanske är det nya sättet att få småttingarna att somna. Så fort vi kom till bilen så slocknade Shakira direkt, det märktes att de hade tagit på krafterna att uppföra sig som stora damen. Nu sover hon så gott.

Änder

Leave a Reply

Översätt sidan »