Kärringonsdag

Universeum är Nordens största Science center.

Det var första gången jag var på Universum och jag blev så ställd över att det var så enormt stort! Det behövdes verkligen ett par timmar att gå runt och jag vill gärna gå hit igen en vardag då det är lite mindre folk. Det var svårt att fotografera även om jag lyckade fota slut på minneskortet. Jag kan bara ta 381 bilder nu när jag tar både i raw och jpg. Här fanns hur mycket som helst att fotografera. De här maneterna var så rogivande att titta på där de pumpade sig fram.

Vi har haft saltvattens akvarium och när jag såg alla clownfiskar blev jag verkligen sugen på att ha det igen. Vi hade ett 500 liters, men när balansen i det blev fel och fiskarna dog så var det bara för dyrt att hålla på att köpa in nya fiskar. Då är det billigare att gå hit med jämna mellanrum och titta. Sedan kom vi till ett gigantisk tunnel som det simmade hajar i och barnen som satt längs rutorna skrek av förtjusning så fort hajen dök upp. De hade flera sorter, men det var när den här fulingen kom som barnen började tjoha. Här var det mest folk och jag hade nog kunnat sitta där i timmar.

Jag blev verkligen imponerad över hur stort här var och hur fint de hade gjort, det var verkligen värt varenda krona att gå runt här. Jag är inte så förtjust i ormar och de flesta låg i sina hålor. Men ormarna ser verkligen ondskefulla ut. Glad att det var riktigt tjock glas, en del barn bankade på bra och det var inte alla föräldrar som sa ifrån? Hmmm! Inte speciellt kul om en ruta sprack.

Sista stället vi gick var genom regnskogen och det var lite roligt när gigantiska fjärilar och fåglar kom farandes lite hur som helst. Fjärilarna var verkligen stora. De satt en puppstation eller vad man skall kalla det? Med olika puppor och här hade jag gärna velat kollat lite mera. Jag ville inte sitta i vägen nu när det var så mycket folk men kolla på fjärilen till höger! De är ju enormt vacker, ser ut som en dam i kubik.

På översta våningen hade de explora med olika sportiga och lekfulla aktiviteter. Det stod en jättestor långtradare och en polisbil uppställda och barnen stod i kö för att klänga runt. Där fanns verkligen ögongodis för hela familjen. Klart värt fler besök. Sedan blev det en ordentlig fikapaus innan vi gav oss av hemåt. Tur att vi tog detta nu på lördagen och inte i onsdags för det hade vi aldrig hunnit.

Leave a Reply

Översätt sidan »