Familjen

Elräkning! Hua!!

Stare

Usch! Tobias har fått sin elräkning och blev bra chockad. 7000 för tre månader, vågar inte tänka på var vår räkning ligger på nu när även kokhuset är igång. Tobias har jobbat extra så han hade pengar, men ändå! Han hinner liksom inte lägga undan och känna wow! Nu kan jag unna mig ditt o datt. När jag kom hem så stod han och gubben i köket för att ta bilen in till ett nytt jobb han eventuellt har på gång. Får han det är det möjligt att han kommer att få firmabil och behöver inte vänta på att jag skall komma hem. Sitter här och håller tummarna för honom medan jag väntar på att Micael skall komma hem.

Micael var så extremt trött i morse att vi fick tjata bra för att få iväg honom till praktiken. Nu är det verkligen dags att han går upp för egen maskin, annars blir han kvar i sitt rum. Jag kan förstå om han och Nina längtar efter att bo själva men de verkar glömma bort att vi inte betalar någon el och en viss hyra måste vi få in. Vattnet och soporna är inte uppdelade utan räkningen kommer till vårt hus.

Vi har ökat Tobias hyra allt efter han tjänar, men den är ändå bara symbolisk med tanke på hur stort han har. El räkningen är jätteviktig att han klarar av själv och kan planera in om det är extra kallt. Så får vi gå över alla hus och se hur vi kan sänka kostnaderna undan för undan. Vi är riktigt nöjda med hur Tobias har skött sitt boende och hoppas att Micael skall mogna och bli lite mera självgående, men nu vete tusan om jag inte får ge honom en liten spark där bak så han börjar tänka till. Det är inte så mycket grova saker kvar på huset att göra. och vips så står han där med sin första elräkning i handen. 

Leave a Reply

Översätt sidan »