Utflykter

Lite mer från Alingsås

I går precis innan vi åkte in i Alingsås, behövde gubben slå en 7:a och vi stannade till vid en rastplats. Viken tur! När man åker ut från rastplatsen ligger det en jättestor trädgårdshandel. Hit måste vi bara åka fler gånger, så mycket växter!! Framförallt hade de olika träd och lite udda växter. Sen fanns det massvis av trädgårds dekorationer som man gärna hade lagt vantarna på. Men nu hade vi siktat in oss på potatis festivalen så vi åkte vidare.

Alingsås är inte så stort och vi blev mäkta imponerad hur de lyckades få plats med ett riktigt stor tivoli del. Det var ganska många åk attraktioner och stora spelhjul. De hade verkligen fått plats med något för alla. Elvy gjorde mig uppmärksam på detta vackra brunnslock mitt i folkvimlet. Det var mycket att se på men vi drog oss lite åt sidogatorna när det blev lite väl mycket folk.

Det jag gillar bäst med Alingsås är att det finns så mycket att se på och att allt ligger på gångavstånd. Har man bara gott om tid och goa skor, så kan man ta sig en ordentlig stadsvandring och spana in alla portar och innergårdar. De som bor här har verkligen varit rädda om miljön och försökt bevara det så intakt som möjligt. Så vid vissa nybyggen har de försökt att få det att smälta in så harmoniskt som möjligt.

Det är ju inte så långt för mig att åka till Alingsås och när jag var liten bodde jag vid Sjövik som är grannby. Ett tag var vi inne på att flytta till Alingsås men nu har vi kommit så lång med renoveringen av gården att vi nog blir kvar här.

Leave a Reply

Översätt sidan »