Dammen

Börjar bli höst

Gick idag och kollade vad som behövdes ta in till hösten, men vill inte ta in mina prylar från planteringsskyddet ännu.  Gillar att sitta där och kolla överdammen. Nu först har det börjat växa i röret! Kan inte påstå att blommorna väller ur röret som jag hade tänkt mig, men nästa år då järnspikars skall ni få se ett hav av blommor vällandes ur röret. I år bidde det bara en liten rackare.

Jag tog in fule gubben och fontänen från dammen, men när jag rensade botten så fick jag upp mängder av trollsländor som inte är färdiga ännu. De ser rent ut sagt för jä… som en annan bloggare uttryckte det. Jag slängde i de i dammen igen, känns fel att mosa dem nu när jag vet vad det är. Helt otroligt att de kan bli så vackra sedan, så fula som de är nu.

Oops! De kan visst leva upp till 7 år i dammen innan de går upp. Konstigt att bara en gick upp och resten är kvar ? Det är ju bara andra sommaren som vi har dammen och den är redan full av en massa konstigt. Fule gubbens ena hand ligger på damm botten! Hua! Inte en chans att jag rotar runt på botten med tanke på alla monster som finns där nu. Håller mig nog till att titta på blommorna runt dammen så får gubben ta hand om dammen.

Leave a Reply

Översätt sidan »