Tips

Foto framkalla på nätet

Tittade in på sidan Framkalla Bilder och blev så glad när jag såg att photobox är med. Nappade på ett erbjudande om att fotoframkalla på nätet och få 50 bilder gratis.  Kvalitén var kanon och den toppar hittills de jag har testat. Jag tar mängder av bilder men är så kass på att få över dem i papperskopior. Jag bränner av dem på skivor men känner ändå att jag inte har riktig överblick på bilderna. Så att  fotoframkalla på nätet är inte så dumt.

Nu har jag börjat att nappa på alla erbjudande som kommer med mejlen och tar alltid med en av mina favoritbilder så jag kan se skillnaden. Jag har en gammal Diabild som jag gjort i ordning. Kvalitén är hyfsad men färgerna är lite sisådär. Det är en perfekt bild att jämföra de olika fotobutikerna med. Ni kan se bilden längst fram, det är den på mig som liten med Pippi tofsar i håret och kapad lugg.

Sen har jag gjort en fotobok och där toppar Japan Photo i kvalité och valmöjligheter. Den var så fint inplastad gav ett lyxigt intryck och var bara så fint gjord. Eftersom jag använde mitt collage program där man kan lägga overlay på bilderna så som stjärnor och dimma så var jag lite orolig att det inte skulle fungera i fotoboken utan se matt ut. Men det såg helläckert ut och en del av årets julklapps-idéer är avklarade.

Sen är det väldigt svårt att få bilderna bra i svart vitt om man inte har en perfekt skrivare. Jag har gjort minnes album på mina föräldrar, och bilderna som jag beställde blev hästlängder bättre än vad min Canon skrev ut. Läste på moderskeppet att det var väldigt vanligt med de skrivarna som man har hemma. Så nu lämnar jag in det jag vill ha i svart vitt och fortsätter att nappa på alla erbjudanden som kommer. Hoppas att de fyller ut listan med tips på fler billiga framkallningsställen.

Leave a Reply

Översätt sidan »