Utflykter

Lights in Alingsås

I går kväll åkte vi och tittade på Lights in Alingsås, något som har pågått i 11 år!! Visst jag har läst lite om det och sett massvis av läckra bilder, men har jag fått tummen ur och åkt dessa stackars 5 milen för att titta? Nix, men jag har åkt betydligt fler mil för att titta på en ful sten som gav nada intryck. Nu har jag och favorit gubben på jobbet diskuterat att det kanske kan vara något att se, och när jag nu såg att det bara är 3 veckor kvar, var det lika bra att passa på att åka nu när Nina är på besök från Stockholm. Vi kom fram och möttes av mängder av folk som hade gått på de guidade turerna och vi fick hjälp med var vi kunde hämta karta och att vi skulle hålla koll på pilarna. Nu älskar jag verkligen Alingsås och att se staden med så mycket glada människor och husfasader upplysta gjorde ju verkligen att det sög i flytta-dit tarmen. Många husägare hade satt ut lyktor och gjort det riktigt fint längs vägen, så husen kom ju verkligen till sin rätt.

På ett ställe längs vägen kom vi in i en liten skum park med mängder av förskräckta människor + lite annat skumt som for i väg längst häcken som omringade stället. Man hörde ett fasligt mumlande och alla vrålade förskräckt till när inte GUBBEN!!! kunde hålla sig utan bara måste trycka på knappen!! Micael och Nina höll skräckslagna om varandra medan de tittade med skräck i blicken när gubben barra fö….????..!!!..svan eller, vad hände?

Hmm! Ja trots att vi bara blev tre kvar så rekommenderar jag denna stads vandring, då det finns mängder att se på i pittoresk miljö med många glada människor och en o annan frustrerad fotograf. Det var inte det lättaste att fotografera med alla människor som gick förbi och flertalet hade stativ med sig, något som är ett måste om bilderna skall bli kanon. Mestadels kom jag hem med spök bilder och en del skarpa, där jag hittat staket och soptunnor som tillfälligt stativ. Diggar verkligen min översta bild med fotstegen men det var lite mer detta jag var ute efter.

Längst kanalen

Detta är bara en pytte liten del av vad som fanns, så det är definitivt värt att åka dit

Vi avslutade kvällen med att gå in på en Asiatisk restaurang som även hade pizza. Maten var så himla god och jag avslutade med asiatisk fruktsallad med bland annat Litchi som smakade lite viol, det var äckel gott. Det går inte att beskriva fruktsalladen riktigt med spännande smak och konsistens hade den i alla fall. Det här är något som vi kommer att göra om varje år. De ändrar vägen och ljussättningen varje år så det ser jag framemot med spänning.

Leave a Reply

Översätt sidan »