Hästarna

Otrolig duktig!

Jag vill helst att någon är hemma när hovslagaren kommer, inte för att hästarna är bökiga utan för att jag verkar dem själv och att det oftast går ett år i mellan hovslagaren kommer. Denna som vi fått tag på nu och haft uppe 3 gånger är så otroligt duktig och väldigt svår att boka då han oftast är fullbokad lång tid framåt.

Han blev sjuk förra veckan då han skulle kommit, så han fick klara sig själv i går. När vi ringde för att kolla vad jag behöver göra så tyckte han att hästarna var otroligt lätta att ha och göra med och Bellman som haft kraftig hov röta var helt fri nu och väldigt fin i hovarna. Han har rena cement hovar nu och jag har lite svårt med att verka dem, men som tur är växer hans hovar väldigt långsamt.

Däremot hade Beethoven en hov böld och han behövde verka honom betydligt mera. Hans hovar växer som om han sprang runt i gödningsmedel och har ganska besynnerlig form. Beethoven har aldrig haft några problem med sina hovar så jag blev verkligen paff att han gått runt med en hov böld. Han är lite bökig med att inte visa smärta och man får vara bra observant på om han har ont. Där är velor nissen Bellman bättre med att han gnäggar hysteriskt så fort han ser mig och slutar inte förrän jag kommer och kollar igenom honom.

Jag verkar Beethoven ganska kraftigt men behöver ta ännu mera, men nu när jag skulle kolla hovarna slog det mig hur fin formen hade blivit och vilket sju tusan till kanon jobb denna hovslagaren gör. Sprayade på lite jodapax och skall hålla koll lite extra. Vi kommer ringa hovslagaren lite tätare denna gången men det känns verkligen som hovarna bara bli bättre och bättre, så beslutet att ha dem barfota var bland det bästa jag gjort! Trots att folk gnällde på att de måste ha skor på asfalt.

Leave a Reply

Översätt sidan »