Utflykter

Museet igen!

Yes! Då besökte vi Mölndals Museum igen. Eftersom vi var lite tidiga promenerade vi ner till gamla Papyrus och fotograferade porten. Ser jag portar och dörrar på glänt blir jag så himla nyfiken hur det ser ut bakom. Rosa svingade sig snabbt upp och kollade. Det var bara en bakgård och inte mycket att se.

När jag sökte på Papyrus så hittade jag flera forum som håller på med Urban Exploration/Ruinturist Där var det ett pucko som varit inne i Papyrus och kladdat ner. Vad är det häftiga i det?! Vandal! Har själv fotat gamla hus men givetvis aldrig brutit mig in. Finns mängder av spännande och läskiga bilder på nätet tagna från gamla mentalsjukhus o.s.v och ibland ordnas guidade turer. Bättre att ta en sådan tur.

En viktig regel/hederskod runt UE/Ruinturism
När du besöker en ruin/övergiven plats, lämna platsen så som du fann den, ta bara med dig minnen och eventuella bilder du fångat i din kamera. Vid besök i ruiner/övergivna platser så ska man alltså inte bryta sig in, man ska inte slå sönder något, och man ska inte stjäla/ta med sig något från platsen i fråga.

Men vi skulle till museet så Papyrus fick allt vara. Tur jag och Rosa var så tidiga för det strömmade på bra med folk.

Hmm! Blev så förvånad när jag hittade den gamla kastrullen, samma funktion som den OBH Nordica har. Bakom kastrullen står en visseljohanna, exakt en sådan pappa alltid kokade kaffe i, Ser honom framför mig hur han alltid passade på att värma händerna på kaffekitteln  🙂

Vi funderar på att svärta om våran vedspis, det har släppt flagor från färgen? Efter att vi lämnat in den för renovering. Tror vi eldade lite för tidigt i den. Vi renoverade upp den när vi ändrade om köket och det blev lite snävt med torktiden från spis renoveran och med de som skulle monterade in den igen. Vi flyttade den en bit åt höger när vi gjorde om köket.

Usch! Mamma älskade orange, brunt och den läskiga spygröna färgen som var inne på den tiden. Så jag blev rejält full i skratt när jag såg den orange lamp kransen, vi hade sådan på toan och Rosa utbrast att de fick stå ut med en spygrön variant. Inte undra på att man är lite som man är! Skall försöka hinna med att besöka museet en gång till innan de byter tema i mars.

Leave a Reply

Översätt sidan »