365 Foto 2011

Tekopp (29 av 365)

Tekopp (29 av 365)

Idag är det en riktig vila dag. Fåglarna kvittrar ute men det är så grått och trist. Var uppe och hämtade ner mammas lilla fika bord som är väldigt praktiskt att sätta vid fåtöljen när man läser. När mamma fick sin lägenhet på äldreboendet, så såg vi ofta på tv tillsammans. Då hade vi fika bordet mellan fåtöljerna med godsaker på.

Kommer ihåg hennes glädje när jag kom med bordet, hon hade glömt bort mitt i allt att hon hade ett. Det väger nästan igenting och är snidat även på benen. För att vara så litet är det otroligt stabilt och praktiskt. I huset de hade stod det en guldservis på och då så man såg inte att det var snidat. Jag skall inte sticka under stolen med att jag har mycket saker, men jag vill helst att de har en funktion och att jag använder det. Vill absolut inte bara samla och stapla, sen är jag sådan att jag gärna byter ut vissa saker efter årstiderna.

Tekopp (29 av 365)

Vet inte riktigt om det har med att mamma bytte stenhårt mellan jul, påsk, sommar och höst. På påsk var alla gardiner gula och det var påsksaker överallt. Jag är lite så med, men oftast är det bara mellan våren då jag vill ha så lite saker som möjligt och tar in lite mer till hösten och sen har väldigt mycket till jul. Micael verkar ha vilja ha det likadant. Är nog att man vill ha det varmt och ombonad allt efter kylan kommer.

Tesil

Skall strax ta och tända en brasa och sätta mig med boken igen. Skall prova ett te med pepparmynta nu.

One Comment

  • Cissi

    Jag funderade på vad det var för grönt som kom ut ur koppen på översta bilden. Men sicken tur att du lade upp en bild på vad som dolde sig i koppen – nu förstår jag ju! 🙂

Leave a Reply

Översätt sidan »