365 Foto 2011

Passar ihop (33 av 365)

Vilken dag! Det har regnat och solen som de lovade idag var max uppe 3 minuter innan regnet tog över igen. Kände ändå ja men det blir nog en toppen kväll med brasa och mys 🙂 Visst! Hann inte mer än ta tag i kaffe koppen förrän den slant ur näven och rätt över spisen och sockerskålen. Jaja bara bita ihop och torka upp. Skönt att jag redan kom på igår vad jag skulle fota.

Problemet var bara att när jag skulle kolla på vilket tema så hittade jag först inget som passade? Vet inte riktigt hur jag tänkte igår? Men passar ihop funkar nog lika bra som det jag hade tänkt igår? Vad det nu kan tänkas ha varit!

Både gubben och Micael blev jätte förtjusta i skålen med tillhörande krukan på översta bilden. Micael tyckte absolut att det skulle göra sig bäst på hans bänk medan gubben tyckte att det var som gjort för vårat bord. Jag blir lite matt på dem! Vi har haft sakerna ståendes på loftet i minst 4 år. Det är det sista från mamma som jag hade tänkt skänka men var lite osäker på. Det på de 2 översta bilderna kommer vi ha kvar det andra tar jag med på loppis. Jag skall ha ett handfat till kannan på nedersta och det gröna är jag lite osäker på.

Vi hade hört att Holmens marknad tömmer dödsbon mot att de tar emot sakerna. När vi ringde och de kom för att värdera sakerna ville de ha alla saker plus 7000 för jobbet med att tömma mina föräldrars hem! Fattar inte riktigt hur de tänkte, de fick ju allt för att sälja!!

Annat var det med Myronas de kom på direkten och var jätteglada. Hade det inte varit sådan tidspress hade Myrona fått rubbet, nu blev det att vi fick köra som skållade troll och Elvys systers man tog så mycket han bara kunde.

Vet inte vad jag skulle ha gjort utan dem. De var verkligen änglar som ställde upp och de körde i en veckas tid. Tanken var att de skulle ha loppis i sin hage på sommaren. Hoppas de blir av för de har en hel lada fylld med in samlade saker från när och fjärran. Även de blev lite matt på alla prylar som de fick med sig. Nu har det gått ett par år och de som jag har kvar skänker mig roliga minnen och glädje. Precis som det egentligen skall vara, därför kommer jag att anstränga mig till max för att tömma det sista.

Önskade bara mina föräldrar kunde sett vilken glädje sakerna ger oss, för det var det syftet mamma hade från början när hon köpte in ting, sedan spårade det bara ut. När hon blev dement ville hon nästan inte ha något så jag försökte verkligen välja det som kunde vara praktisk och ge henne mesta glädje. Jag träffade 100% rätt med det lilla fika bordet 🙂 Ser hennes leende än idag när jag kom med det och hur hon klappade det varje gång vi dukade upp för fika.

Leave a Reply

Översätt sidan »