365 Foto 2011

Stående (54 av 365)

Stående (54 av 365)

Idag tänkte jag prova att rida ut med Shakira.  Beethoven började bli ganska hård i munnen och jag är glad att jag upptäckte det i tid. Fattar inte varför folk skall ha så svårt med att ta det lugnt med tyglarna. Jag har mjuka bett men de är ledade för att hästarna skall känna minsta möjliga tag.  Rider med en sidepull ett tag och använder näst in till bara kommandon så får jag hoppas att det ebbar ut.

Började med att lägga ut hö och borstade i ordning Beethoven, Shakira kom till sist och lade sig och väntade på att jag skulle bli klar. Tänkte att det här kommer nog gå kanon fint. Visst! Katastrof är bara för ordet, blir så himla trött på Shakira ibland. Hon ville inte på några vilkor gå bredvid Beethoven. Beethoven tyckte linans ljud när Shakira velade fram och tillbaka var jätteläskigt och började stissa runt varav Shakira for runt ännu mera! Pust!

Släppte Shakira helt och började rida nerför backen, tänkte om hon bara höll sig ett par meter bakom så kanske det kunde funka. Men icke! Hon betedde sig som om hon var sten döv och varenda grässtrå hade speciella dofter som man bara måste utforska minst en halvtimme. Nää behöver hjälp av Elvy. Tog upp Shakira och fortsatte ridturen med Beethoven. Övade på att backa och stanna på direkten. Han var lite spänd i början men sedan gick det jättebra.

Tog en promenad sedan med Shakira och begränsade henne betydligt. Jag får nog tänka på att ta ett par promenader där hon få gå mera fot och kalla in henne tätare. Okey att hon kan tycka att det är lite obehagligt att gå fot med hästen, men det hon gjorde idag var total olydnad och nonchalans.

Leave a Reply

Översätt sidan »