365 Foto 2011

Nytt/Nyhet (59 av 365)

Nytt/Nyhet  (59 av 365)

Den här tidningen är från Torsdagen  den 13 Mars 2003 då vi var i Thailand. Det är gamla nyheter men jag kom att tänka på tidningen när jag pratade med en iranier på jobbet. Jag satt och gnällde över hur kallt och trist det var ute, när han sa att våren kommer 21 mars! Nu hade han bråttom till sitt skift, men menade på att man räknade ut våren exakt långt innan Kristus födelse och visade mig en spännande film om Persepolis Recreated.

Han fullkomligt lös av stolthet över sitt land och sin historia. Men han hade inte läst sin historia ordentligt förrän han kom till Sverige. Har aldrig träffat någon som lyst upp så av Sverige eller med stolthet kunnat berätta viktiga historier så. När man frågade guiden något i Thailand lös han upp av samma stolthet och berättade stort och brett om det man undrade över.

Den enda jag kan påminna mig som lös upp på detta sättet var en ung kille som var hög som ett höghus och berättade historien bakom Skansens krona 🙂 Skall erkänna att jag och Elvy satt som två ljus med ett antal besökare och lyssnade spänt på hans berättelse.

Synd att en sådan berättartalang förmodligen kommer att bli förstörd av diverse ångor. Alla satt verkligen och lyssnade.

Leave a Reply

Översätt sidan »