365 Foto 2011

Nostalgi (69 av 365)

Nostalgi (70 av 365)

Hittade en dagbok från jag var 10 år och blev sittandes.  Mina intresse var att leka cowboy och indian, bygga hyddor och leka burk. Sen älskade jag att spionera på folk! Jag och min kompis Annika kunde ligga i timmar och spana på någon stackare.

Tydligen fans det en arg gubbe som bodde vid A.Svensson Viken 25.  Men till kyrkan gick jag minsann mellan hyssen, ja några besök missade jag tydligen. Söndagen 26/5  1974 Då missade jag kyrkan! Inte bra.

Det är konstigt men när man sitter och läser så dyker vissa fragment upp, dofter och känslor upp och det känns inte så avlägset. Hade glömt av att brorsan var så intresserad av vädret och skrev upp temperaturen och luftfuktigheten. Så den 31 januari 1976 då Evert Taube dog  var det -11,  m.m.k F67 = milimeter kvicksilver, luft fuktighet 62 och 1023 milibar.

Nostalgi

Pippi Långstrump boken tillhörde först min morbror som är över 70 år, sedan min syster, sedan jag och sedan mina barn. Den håller knappt ihop och jag kommer lägga detta i en koffert så jag har det samlat och kan sitta och mysa mig med med jämna mellanrum. Elvy var lite ledsen över att hon inte hade något kvar. Det hon mindes mest är en tiger i plåt som man fick på tappen. Det var en sparbössa. Skall se om jag inte kan hitta en sådan.

Leave a Reply

Översätt sidan »