365 Foto 2011

Före-efter (110 av 365 )

Före-efter (110 av 365 )

Började att rensa lite i trädgården när jag kom hem men så fort Bellman fick syn på mig så gnäggade han tills jag kom upp. Eftersom det inte var mattid så tänkte jag ta ut honom på en sväng. Men när Beethoven kom lunkandes svettig och eländig så åkte raken fram. Det syntes långa vägar hur varm Beethoven var och  när jag kände på Bellman var han rejält svettig med. Det var nog mer att något inte riktigt stämde som han gnäggade över än mat denna gången.

Före-efter (110 av 365 )

Det var första gången jag kunde raka båda hästarna i ansiktet utan problem. Det var snarare att man fick hålla koll så inte Beethoven skulle börja klia sig på den, var på väg att skära honom i tungan när jan joxade. Skall borsta igenom och tvätta av dem bättre i morgon. Men vist blev det lite slyngel varning på Beethoven 🙂

Eftersom jag bara klipper 1 gång om året så är trimmen inte speciell populär, den väsnas, ibland åker skäret av och den blir ordenligt varm om man håller på för länge. Sen har det hänt att jag har vinklat den fel så jag har skurit dem. Bellman körde igång och frusta hysteriskt när jag körde i gång trimmen och båda glufsade i sig höt så fort att jag fick ta fram en extra bal.

Bellman

Det var första gången de fick äta samtidigt som jag trimmade dem och det var mycket smidigare. De verkade lägga all stress på att tugga höt. Tyckte lite synd om Bellman som jag tog sist, skäret blev varmt och han har så fruktansvärt tjock päls just vid korset att jag fick ta flera pauser och dra åt skäret i ett. Förra året när Elvy hjälpte mig blev Bellman livrädd för all päls och började trampa runt. Likadant om förlängningskabeln råkade nudda honom.

Bellman

Nu tog han det väldigt lugnt och han verkade njuta av att bli av med pälsen i ansiktet. Innan har vi alltid låtit bli ansiktet på Bellman och tagit fram en liten trimmer till Beethovens mustascher. Nu var det bara att köra på. Men i år får jag lämna in skären för slipning, det sista tog onödigt lång tid att klippa.

Bellman

Leave a Reply

Översätt sidan »