Tips

Rysk Yoghurt

Då har jag fått hem min Ryska Yoghurt. Tänker alltid på den Turkiska yoghurten med den Grekiska gubben så fort någon nämner Lindahls 🙂  Men det är första gången jag smakar på en av sorterna. Lite väl lik créme fraiche i mitt tycke när man smakade på den som den var.

Rysk Yoghurt Dessert

Så men tanke på att jag hade ungdomar hemma så tog jag en stor rabarb som jag värmde upp i ca 1 dl socker och 2 matskedar vaniljsocker. Tänkte jag skulle testa mintchoklad myntan, så jag klippte ner 5 blad och en underbar lukt spred sig i mitt kök. Efter som en av gästerna och min äldsta son tillhör den misstänksamma sorten när det gäller någon nytt så mixade jag ner det i yoghurten för att dölja indigridienserna.

Rysk Yoghurt Dessert

Detta fick stå och kyla ner sig i frysen en stund och sedan var det bara att dekorera med en bit rabarb och ett par blad av mintchoklad myntan.

Rysk Yoghurt Dessert

Det blev en riktigt gott och detta kommer jag att göra fler gånger. Sen är burken så ursöt att scrappa på 🙂

Leave a Reply

Översätt sidan »