365 Foto 2011

Kyrktorn (188 av 365)

Kyrktorn (188 av 365)

Efter att vi varit på  Bräckboden i Kungälv så tog vi oss en titt på den gamla kyrkan. Den ser inte så jättestor ut på utsidan men jösses vad man bedrog sig. Jag har beslutat mig för att gå in i alla kyrkor jag kör förbi.  Denna får ni bara inte missa om ni är i Kungälv.

Kungälvs kyrka

kyrkan byggdes 1679 och räknas som en av de mest kulturhistoriskt intressanta kyrkorna i Sverige. Kyrkan är en barockkyrka och man blir alldeles stum när man ser den vackra takmålningen. Det var en ögonfröjd utan dess like men jag fick inte det där lugnet i kroppen som jag fick av Tölö kyrka i kungsbacka.

kungälvs kyrka

Förmodligen för att det var så mycket att se, hade jag besökt den ofta så kanske? Elvy och jag gick runt och viskade i Tölö kyrka men här for det runt en barn familj som inte ville missa något. Tyckte ungarna var så söta som måste känna på varje staty och titta i varje skrymsle. Definitivt en mäktig kyrka.

Kungälvs kyrka

Leave a Reply

Översätt sidan »