Familjen

Skalbankarna

Vi fick åka en sväng till Uddevalla i går, Claes-Olofs mamma hade ramlat och slagit i nattduksbordet. Det bidde en rejäl blåtira och hon får ligga kvar för observation. Hon är ju över 80 och det tar på krafterna när något sådant här händer. Vi får hålla tummarna att hon får lämna sjukhuset snabbt eller åtminstone flytta till Uddevalla sjukhus. Nu ligger hon på Näls som är ett par mil bort.

Snäckskalsbankarna

Vi körde förbi Skalbankarna som är en kvarleva från istiden. Helt otroligt att dessa bildades för 10.000 år sedan och att Uddevallas stad har tjänat massvis på att sälja snäckskalen. 1919 startade Uddevallas snäckskalsfabrik och man använde skalen till hönsfoder. Nu är det bara 10% kvar av Snäckskalsbankarna och den är tur att det nu är naturreservat. Det var väldigt vackert att gå där och vi satte oss en stund uppe på toppen.

Leave a Reply

Översätt sidan »