Trädgården

Pumpor på g

Pumpa

Jag har satt lite blandade pumpor längs muren. Det är en rolig växt och sommarblommorna går mot sitt slut. Då känns det lite mysigt att ha något så stort som växer med en rasande fart. Humlorna och blom flugorna var som tokiga i blommorna och ibland blev det kö för att dyka ner bland pollen. Det är så gott att sitta med en kopp kaffe ute och bara njuta av sol stunderna, tycker det har varit lite väl mycket regn det sista. Det enda som har trivs med det är trädgårdarna som växer så det knakar.

Trollslända

Den här lilla trollsländan var inte speciellt skygg och man kunde komma riktigt nära. Jag tycker de har sådana knepiga huvuden, stora och det ser ut som de lägger huvudet på sned ibland när man tittar igenom makrot. Man upplever gärna att trollsländor sitter helt stilla, men de gör de inte. De tittar sig runt hela tiden och är egentligen väldigt aktiva. Den stora blågröna trollsländan var så snabb idag att det inte gick att fotografera den. Det fick bli bilder på den här lille.

Trollslända

Det ser ut som de har en liten uppnäsa 🙂

Leave a Reply

Översätt sidan »