365 Foto 2011

Upptagen (279 av 365)

Upptagen (279 av 365)

Monica var redan uppe i stallet och hade börjat göra ordning hästarna. Vi siktade in oss på en lugn mysig ridtur. Stackars Monica åkte på hjärnskakning sist vi var ute och skall helst ta det väldigt lugnt.

Grejen var att den att jag släppte iväg Beethoven fullt ut och jag hör bara Monica vråla  ( höj ) och Beethoven som uppfattade att det inte var något som stämde och gör en tvärnit. Vi har övat på att hästarna skall stanna omedelbart om något är fel, så det inte blir att en rusa vidare och det blir kaos.

Beethoven gjorde helt rätt men jag var så uppe i galoppen att jag hade noll koll och flög i väg fint rätt över honom, glömmer alltid bort att han tvärnitar och måste böja kroppen när han stannar.

Bellman uppfattar ( shit han tvärnitar ) och gör en sidoryck och saktar ner. När han känner att någon tappar balansen kör han alltid upp bogen på den sidan man är på väg att ramla ner och på så sätt slänger upp en på ryggen igen. Jag är väl tydligen den med sämst balans för jag har varit med om det massvis av gånger och tänker inte så mycket på det. Men Monica var inte bered och blev nockad ordentligt av Bellmans nacke.

Upptagen (279 av 365)

Det låter så konstigt ibland när man försöker förklara så jag förstår att folk inte är riktigt beredda när de väl råkar ut för det. Det jag mest hann att uppfatta av ridturen var att hästarna såg ut som två frågetecken. Monica kände att det gjorde ont men mådde bra fram till morgonen då hon fick åka till sjukhuset.

Men idag mysade vi runt och Beethoven var så söt när jag skulle sätta på sidpullen, han stod och gapade efter bettet. Men det blir inget bett för hans del förrän på måndag om veterinären säger att det är okey.

3 Comments

Leave a Reply

Översätt sidan »