365 Foto 2011

Eget tema 31. Övernattningslya

Eget tema 31. Övernattningslya

” Jösses! Gör det igen! Skall lägga upp inlägget och ser att jag svamlat om allt möjligt utan att förklara val av temat. Denna gången såg jag det  🙂  Jag har funderat var Pepper sover om nätterna, han brukar komma från stallet men har inte gjort det på ett tag. Vi har hittade hans övernattnings lya när vi öppnade så att snickaren kunde se hur det såg ut mot skorstenen. “

Då har det varit fullt ös här och elektrikern fixade klart Micaels övervåning, fixade en ny el central till Tobias så att han skall kunna installera den nya värmepumpen som är betydligt kraftigare än den han har nu. Sedan behövs all el kollas igen och skrivas ner ordentligt vilken propp som går till vad. Vi har bytt alla elkablar men det hänger en del gamla utan el kvar och vi har haft flera olika elektriker i omgångar. Så nu vill vi ha en som går igenom allt med Tobias som har massa konstiga prylar som drar betydligt mer el än vad som är gjort för.

Tobias utsikt

Tobias har en härlig övervåning som inte är isolerad, men snickaren var uppe idag och kollade om vi kunde ta ner en balk som går tvärs över vad som blir ett hallrum. Det var bara att kapa balken och sedan behövs golvet förstärkas så det inte blir så svajigt. Men det finns ett stort och fint rum som kommer bli kanon att kunna använda. Pigkammaren kan han ha som ett förråd, ja det finns gott om valmöjligheter där uppe. Tobias tycker att det skall bli skoj att få ta tag i det och komma på något smart.

Tobias övervåning

I största rummet på Tobias övervåning stod det en lampa på en stol och jag tror att Anna som bodde i huset när vi precis köpt gården hade satt dit den som ledljus till sina töser och även till Tobias och Micael när de lekte på gården. Vi bor ju på toppen, så när ungarna gick hem från kompisar kunde de se lampan i fönstret. Sedan gick det så många skrönor om gårdens dräng och att någon hängt sig uppe på vinden! Viket är omöjligt så vidare han inte var en hobbit! Det är inte tillräckligt högt där uppe.

Beethoven

Beethoven kollade intresserat på alla som sprang runt och han ser så rolig ut när han stirrar förvånat på någon han inte känner igen. Måste lämna in kameran, det är när man skall trycka ner knappen som den låser sig helt och elektrikern som skulle fota snickarens jobb uppe vid skorstenen, höll på att få sig ett brake. Jag fick gå upp och fota på manuellt läge, men vem vet hur länge det funkar. Jag har ju använt den kameran sten hårt och måste fixa batteri till den lilla kameran innan jag lämnar in den. Kan ju inte gå utan kamera.

4 Comments

Leave a Reply

Översätt sidan »