Trädgården

Agressiv knöl?

Små kallt

Sitter och väntar på hus visning med Rosa. Vädret är kanon om än lite kyligt. Dammen ser så läcker ut fast den är omringad av ruttna växter och ner rivna kanter. Jag börjar bli rejält sugen på att få ta tag i trädgården igen. Men i år vill jag börja i den gamla köksträdgården eller rättare sagt bakom stallet. Jag vill sätta fullt med jordärtskockor. Det står överallt hur jobbigt det sprider sig men jag tyckte inte det var så farligt, få se hur det blir nu när jag byter plats till mera bördig jord.

Jag kanske fotografera åskmoln och beskriver mina jordärtskockor med en våldsam svada innan vintern kommer! De räknas tydligen som en aggressiv knöl??!! Tycker den beskrivningen passar in på någon annan här ibland!

Morgon dans

Nej! Inte min gubbe nu!! Tänkte snarare på vissa grannar som gnyr så fort jag går utanför hagen med mina hästar. Men nu skall jag inte sitta här och tänka på dem utan på hur jag skall gå till väga med min odling. Älskar det här kommentaren jag läste i trädgårdforumet.

” men….. är de där gula jordärtskockor???? jag har inte satt några men har massa såna blommor. I så fall är mina agressiva… trodde det var nån solros eller rudbeckia eller nåt “

Skönt att läsa om folk som har samma koll som mig  🙂  Måste bara fråga om flug bilderna?? visst ser det ut som dansande feer? När folk för beskrev vad det hade sett i gamla mytologi böcker så måste det ju varit dessa flugor eller vad den nu är för något!

Morgon dans

Efter ett par huttar så blir det garanterar ett hav av feer och änglar som dansar runt, vad tror ni?!  Man kanske kan få dem att sätta ner jordärtskockorna så kan jag vila lite till.

8 Comments

 • PJAK

  Får du för många får du väl ställa dig på något torg och sälja?? Närproducerat det blir bra förtjänst. Besprutar du dem inte blir de även ekologiska och du kan ta mer betalt 😉

 • Lotta

  Tack för den snälla kommentaren på bloggen! 🙂 Är ju inte alls lika duktig som du, har problem med att banka in i huvudet detta med bländare, slutartid osv. Är skitkass på att läsa mig till saker helt enkelt. Är du duktig på sånt? Inställningar och så? Ha det så skönt i vårsolen! Kram!

 • Pysselfarmor

  Tänk att jag har haft mina jordärtskockor i massor med år…de är pyttesmå! Sägs ju att de ska trivas i vilka jordar som helst – pyttsan!

  Féerna bits inte – jag kommer inte på vad de heter de där insekterna – har det i bakhuvudet någonstans – återkomer om det ploppar upp!

Leave a Reply

Översätt sidan »