Utflykter

Ragnhidsholmen

Ragnhildsborgen

Det blev en sväng till borgen på Ragnhildsholmen. Jag behöver ta en bild på en trappa över ett stängsel och jag hittade inte de bilder som jag redan hade på sådana trappor. Men här ute så körde de grindar så det blev att fotografera annat. Den här borgen lät Kung Håkon Håkonsson av Norge bygga 1250-talet ihop med Kungahälla på andra sidan älven så att inga obehöriga kunde passera på älven. Förr var borgen helt omringad av vatten.

Ragnhildsborgen

Vid borgen låg det flera par och solade? eller villade…..eller ja vad det nu gjorde, de hade spritkök med sig och lagade mat så de hade nog varit där ett tag. Elvy och jag är ju båda två helt hopplösa med att sätta oss ner och njuta en stund utan det skulle klafsat runt hagarna under ( ljudliga protester från Elvy ) hon gnällde att det var blött, det blåste, koskit, flugor och andra jobbiga kryp. Tur man känner henne så väl 🙂 Jag tyckte naturen var väldig vacker runt om kring.

Ragnhildsborgen

Det jag har lite problem med är kossor och ung kalvarna. Många vandringsleder går just genom kohagar så det är svårt att undvika. Men vi tog oss ner till älven så Shakira kunde bada men hon var så himla nyfiken på kossorna att hon gick rätt i elstängslet som gick en bit ut i vattnet. Hon ylade till men verkade ta det ganska bra för hon ville gärna i vattnet igen. Vi hörde hur en kossa bölade men vi tänkte inte så mycket på det tills vi vänder oss om och skall gå tillbaka. Givetvis stod det en lös ung kalv och blängde på oss.

Ragnhildsborgen

Nu gick vi lugnt förbi men jag har definitivt ko skräck.

4 Comments

Leave a Reply

Översätt sidan »