Självporträtt 1913....

204) snow angels

204) snow angels

Hmm! Snö ängel på temat och det är ju inget som jag har gjort på flera år. Nu var det lite svårt att göra en ängel. Shakira kom dundrandes och skulle vara med och var helt inställd på att vi skulle busa igen. Fick lägga mig på Micaels utbyggnad för att få till en ängel. Men det dröjde inte så länge innan Shakira dök upp och skulle vara med på taket. Kom att tänka på att när jag var liten så var det bland det första man gjorde och sedan att bygga en iglo. Var man flera så byggde man varsin mur och hade snöbolls krig.

204) snow angels

När man ser dagen ungar sitta framför datorerna så blir man så matt när man tänker på vad det går miste om. Jag var i stort sett aldrig inne, utan man slängde i sig maten fortast möjligt och så ut. Så även om man haft en ruffig uppväxt så har man ju hunnit göra så himla mycket och haft så roligt. När jag pratar med Elvy så funderar vi ibland på varför att vi inte brakade ihop totalt, men grejen var väl att vi trodde alla hade det lite ruffigt. Socialen fungerade överhuvud taget inte utan de var extremt passiva.

204) snow angels

Men ändå så tycker jag att jag har gjort så mycket roligt, busigt, små kriminellt och rört mig ganska fritt utan att behöva oroa mig så som dagens ungdomar måste göra. Så i det fallet var det bättre förr! I alla fall tryggare att vara ute. Nää! Så även om barndomen var tuff så är jag nöjd när jag tänker tillbaka.

2 Comments

  • Karlavagnen

    Du har så himla rätt. Det är viktigt att bryta de dåliga grejerna ur sin barndom. Pratade för många år sedan med en kille som hatade julen, verkligen hatade. Jag frågade varför? Det visade sig att hans föräldrar alltid grälade under julen. Ja men sa jag. Själv har jag inte haft toppenjular alla jular, men jag har som vuxen själv bestämt mig för att skapa min egen jul och jag har valt att lägga ribban lågt vad gäller förberedelser etc. Å det är så sant att dagens unga går miste om så mycket genom att sitta inomhus och häcka. Bygga kojor, åka skidor, pulka, skrillor (om det finns pengar till sånt) och mycket annat kan man göra.

Leave a Reply

Översätt sidan »