Resor

Umbrien

Umbrien

I dag har vi koncentrerat oss på att utforska Umbrien och det spelar ingen roll vilken by man än hamnar i så är de vrål vackra med många gamla byggnader och storslagen vy. Vi har hoppat in lite här och där för att handla glass och lite annat smått och gott och det har fungerat jättebra. Alla hjälps åt att göra sig förstådd och oftast viftar de bort småmynten och jämnar ut det för att underlätta. Eller som en glad prick sa när vi var inne i en Lidel ( Not so importante! ) Eller som när jag fotade en katt och en gammal dam kom skrattandes och pratade med oss en stund. Vi fattade nada men glad var hon i alla fall innan hon lunkade vidare.

Umbrien

På hemvägen hamnade vi mitt i ett begravningståg och det var lite bökigt eftersom gatorna är bra trånga och det var vi som skulle flytta på oss. Men med lite kniksande så kunde vi stå hal vägs in på en sidogata. Det är väl det enda jag har tyckt varit lite läbbigt så är det att det är smalt och extrema serpentinvägar. Annars har det fungerat riktigt bra i trafiken. Men i morgon skall vi till ett ställe där vi skall vara i 4 dagar så då får jag kanske mer möjlighet att utforska naturen. Jag har sett så många ödlor och annat konstigt som jag skulle vilja fotografera i lugn och ro.

Umbrien

One Comment

Leave a Reply

Översätt sidan »