Resor

Poppi zoo

Macaki apa

Gubben har smittat ner mig med och i natt slog febern till, inte så ofta jag får så pass hög feber att jag behöver ta tabletter för att hålla det i schack. Så vi bestämde oss för en liten utflykt till   Poppi zoo  som är på ca 50 hektar. Nu låg det flesta djuren och sov så det var väl inte så mycket att se. Vid ett inhägnad stod det varning och att det skulle vara en vildkatt. Vi letade och letade och till .sist såg vi en liten söt kisse i Amors storlek. Hmm! Annars fastnade vi ganska länge vid Makcaki aporna.

Macaki apa

Men på hem vägen kom det ett par nunnor vandrande på vägen och jag bad gubben stanna så jag kunde ta ett kort. Nu blev bilden suddig men vilken tur att vi stannade där. Vi hade stannat vid Camaldoli skogen som bara var så häftig. Så den lugna utflykten slutade med att vi klättrade runt i berg och tittade på kastanjeträd som var 400-500 år gamla. Skogen såg ut att vara tagen från Harry Potter.

camaldoli skogen

Nedanför låg ett gammalt kloster och ett så pampigt gammalt apotek som sålde ligurer, oljor, balsam, tvålar o.s.v Dagen har varit helt suverän men snart orkar jag inte med en backe till.

camaldoli klostret

Leave a Reply

Översätt sidan »