Gården

Kontroll av hagen


Kontroll av skorsten

Så gött att vara hemma idag 🙂 Jag vaknade inte förrän 9 och Bellman stod kvar i stallet och väntade på frukost. Han var rejält hungrig så vi öppnade upp till slingan där det var gott om gräs. Vi passade på att promenera runt i hagen och kontrollerade vilka träd som måste sågas ner och vad som akut måste göras. Det såg väl ganska hyfsat ut men flera träd hade knäckts och stod lutade på något annat. De behöver vi fått såga ner först så inte hästarna får de över sig.


Hagen

Jag passade på att visa gubben var våra fläderbuskar är och hittade ett par till, så nu har vi bestämt att all hagtorn skall väck längst ner i hagen och hinner vi inte det så tar vi upp en rörjar firma som hjälper oss och tar det riktigt grovt. Bättre att i stort sett ta bort rubbet och hellre sätta nya träd. De vi har nu är svin höga och rangliga eftersom skogen är så eftersatt. Men här är så vackert att promenera runt och Shakira och katterna älskar att gå med oss här.


Hagen

Så på semestern skall jag samla ett gäng som hjälper mig att plocka bort grenar och ta upp det till vedboden.  Man kan ju passa på att grilla och göra något annat kul med. Men i år kommer jag att ge mig på dem jag har hjälpt och förvänta mig att de nu kommer. Det har ju inte fungerat lite sisådär innan och på den punkten har jag väl blivit mer hårdhudad. Sedan vill vi gärna visa Udevallarna hur långt vi har kommit med renoveringarna. Men nu börjar det bli dags att gå ut igen med en kaffekopp, det blev visst ingen åskskur.


Skadat

Leave a Reply

Översätt sidan »